گلچینی ازموضوعات وتصاویر گوناگون ازهمه چیز و همه جای جهان
جشن سیزده به در تا کنون هیچ دانشمندی نگفته است که سیزده نوروز نحس است، بلکه قریب به اتفاق دانشمندان روز سیزده نوروز را بسیار مبارک و فرخنده دانسته اند. وقتی دربارهً نیکویی و فرخنده بودن روز سیزدهم نوروز بیشتر دقت و بررسی کنیم مشاهده می شود موضوع بسیار معقول و مستند به سوابق تاریخی است. سیزدهم هر ماه شمسی که "تیر روز" نامیده می شود مربوط به فرشتهً بزرگ و ارجمندی است که " تیر " نام دارد . ایرانیان قدیم پس از دوازده روز جشن گرفتن و شادی کردن که به یاد دوازده ماه سال است، روز سیزدهم نوروز را که روز فرخنده ایست به باغ و صحرا می رفتند و شادی می کردند و در حقیقت با این ترتیب رسمی بودن دورهً نوروز را به پایان می رسانیدند. سبزه گره زدن
نظرات شما عزیزان:
جشن سیزده فروردین ماه روز بسیار مبارک و فرخنده است. ایرانیان چون در مورد این روز آگاهی کمتری دارند آن روز را نحس می دانند و برای بیرون کردن نحسی از خانه و کاشانهً خود کنار جویبارها و سبزه ها می روند و به شادی می پردازند.
در افسانه ها آمده است که "مشیه" و "مشیانه" که پسر و دختر دوقلوی کیومرث یکی از پادشان قدیم بودند، روز سیزده فروردین برای اولین بار در جهان با هم ازدواج نمودند. در آن زمان چون عقد و نکاحی شناخته شده نبود آن دو به وسیله گره زدن دو شاخه نازک یک درخت ازدواج خود را بنا نهادند. این مراسم را بویژه دختران و پسران دم بخت آن دوران نیز انجام میدادند و امروز هم دختران و پسران برای بستن پیمان زناشویی نیت می کنند و علف گره می زنند. این رسم از زمان کیانیان تقریباً متروک شد، ولی در زمان هخامنشیان دوباره شروع شده و تا امروز باقی مانده است.
قالب جدید وبلاگ پيچك دات نت |